Apr 9, 2008

A Sporty Affair

1. A basic form of this sport can be traced back to the 13th century, but it may have existed even earlier than that. It seems to have originated among the children of the farming and metalworking communities in the weald between Kent and Sussex. In 1598, a court case referred to this sport being played at the Royal Grammar School, Guildford. The Oxford English Dictionary gives this as the first recorded instance of this sport in the English language. The first ever international contest of this game took place between USA and Canada. Which sport?
Ans.: Cricket



2. Who are they? Put fundaez. (Think Cricket)


Ans.: “The Invincnibles”. The Australian cricket team in England in 1948 was captained by Don Bradman, who was making his fourth and final tour of England. The team is famous for being the first Test match side to play an entire tour without losing a match. This feat earned them the nickname of The Invincibles.



3.Appleby Arrows
Ballycastle Bats
Bigonville Bombers
Braga Broomfleet
Caerphilly Catapults
Chudley Cannons
Falmouth Falcons
Fitchburg Finches
Gimbi Giant-Slayers
Grodzisk Goblins
Gorodock Gargoyles
Haileybury Hammers
Heidelberg Harriers
Holyhead Harpies
Karasjok Kites
Kenmare Kestrels
Montrose Magpies
Moose Jaw Meteorites
Moutohora Macaws
Patonga Proudsticks
Pride of Portree
Puddlemere United
Quiberon Quafflepunchers
Regina Riders
Stonewall Stormers
Sunmbawanga Sunrays
Sweetwater All-Stars
Tarapoto Tree-Skimmers
Tchamba Charmers
Thundelarra Thunderers
Toyohashi Tengu
Tutshill Tornados
Vrasta Vultures
Wington Wanderers
Wimbourne Wasps
Wollongong Warriors

Which sport do these teams play?

Ans.: Quidditch


4. This game is called Syatong in Philippines and Lippa, Lipe, Tirolo or S-cianco in Italy. This game is also shown in the movie “Watch Out We Are Mad”. Which sport?

Ans.: Gilli Danda


5. About whom did Sir Don Bradman say “He scores goals like runs in cricket”?

Ans.: Major Dhyan Chand, the Hockey Wizard


6. Identify and put Fundaes

Ans.: The Australian Aboriginal cricket team in England in 1868 was a cricket team made up of Australian Aborigines that toured England between May and October 1848, the first Australian cricket team to travel overseas.


7. Connect. Put Fundaes. (Its a sports quiz, so think accordingly)
























Ans.: Munich Massacre. The dog in the photo is Waldi, the mascot of Munich Olympics, the first time a mascot was introduced. The guy in the pic is Eric Bana, who starred in the movie made on the Munich Massacre. The map shows F├╝rstenfeldbruck Air Force Base in Germany. This was the site of the denouement of the Munich Massacre. The nine Israeli hostages and eight Black September terrorists who held them were flown to the base from the Olympic Village on a helicopter, where the terrorists believed they would be flown to a friendly Arab nation. After a rescue operation attempted by the Government, the terrorists shot their bound captives and blew up the helicopter. Bloody Terrorism.



8. After What did the French President Jacques Chirac say “You are a virtuoso, a genius of world football, and that’s why France admires and loves you”

Ans.:
After Zizou head butted Marco Materazzi. The French President said this after France forgave its favourite icon.


9. He was the Junior National champion in Diving for 6 years in a row from the age of 11.He also got a bronze medal at the lone National Games, in which, he participated. He rightfully claims to have been among the top 3 divers in the country until he retired at the ripe age of 19. His sporting excellence got him an admission to St. Stephen’s college and he later went on a year long scholarship to Davidson college, North Carolina. He played lot of first division club cricket for the Calcutta Cricket and Football Club and when he was in Hyderabad, he played for the Vazir Sultan Tobacco which was in the A-division of Hyderabad Cricket Leagues. He embarked on a new career altogether during the 9th Asian games in 1982. His career took off from the Commonwealth Games in ’82. Today he is one of the most recognized personalities in his field.

Ans.: Charu Sharma



10. "The bugger served so slow that I went off to sleep waiting for the ball to come." Who said this about whom?
Ans.: John McEnroe about Ramesh Krishnan

No comments: