Feb 19, 2010

Quiz 2010 -3

1. Astonished? Put fundaez




Ans.: CNN was caught a bit red-faced on 16 April 2003 when they discovered that a technical glitch had made some obituary templates they had prepared for several famous but not-yet-dead persons like Dick Cheney, Ronald Reagan, Bob Hope, Fidel Castro , Nelson Mendela etc. accessible to the general public via one of their development web sites, because of a tech glitch.



2. What do these markings signify?





Ans.: These are 'Remaindered Books'.
Remaindered books are books that are no longer selling well and whose remaining unsold copies are being liquidated by the publisher at greatly reduced prices. While the publisher takes a loss on the sales of these books, they're able to make some money off the sale and clear out space in the warehouses.
Copies of remaindered books are marked by the publisher, distributor or bookseller, to prevent them from being returned. "Remainder marks" have varied over the years, but today most remainders are marked with a stroke with a felt-tipped marker across the top or bottom of the book's pages, near the spine. This practice is rare in the UK (where the Sale of Goods Act 1979 protects the purchaser's right to return goods that are not "of merchantable quality", "as described" or "fit for intended purpose") compared with the United States.



3. Sitter!! Identify the place from the satellite pic.





Ans.: The English Channel



4. Connect these books.




Ans.: Books which are set within one day or say a 24 hours timeline



5. Connect the Rugby Club with the Tennis star











Ans.: The London New Zealand Rugby Club
Tim Henman

Aorangi Terrace, colloquially known as "Henman Hill", is an area in the grounds of the All England Lawn Tennis and Croquet Club where, during the annual Wimbledon tennis championship, crowds of people without showcourt tickets can watch the tennis matches live on a giant television screen at the side of No. 1 Court.The terrace is named after Aorangi Park, the London New Zealand Rugby Club's grounds which were situated on the site until 1981. Since the late 1990s however, the area has been referred to as "Henman Hill", named after the former British player, Tim Henman.






6. This WWII photograph popularized something. What?





Ans.: Ray Ban Aviator sunglasses
The Aviator style was first noticed world-wide during World War ll when worn by Gen. Douglas MacArthur.The Aviator became a well-known style of sunglasses when General Douglas MacArthur landed on the beach in the Philippines in World War II. Photographers snapped several pictures of him wearing them for newspapers, and Americans instantly fell in love with them.








7. What's the mess all about?






Ans.: The photo is 3 September 1967, on which traffic in Sweden switched from driving on the left-hand side of the road to the right.

All non-essential traffic was banned from the roads from 01:00 to 06:00. Any vehicles on the roads during that time had to follow special rules. All vehicles had to come to a complete stop at 04:50, then carefully change to the right-hand side of the road and stop again before being allowed to proceed at 05:00.


8. What is unique about this product?







Ans.: Haathi Chaap is a brand of paper manufactured in Rajasthan, India, out of elephant dung.The water of the dung is used as fertilizers in the field, and the dung is dried up and used to manufacture paper.
First, elephant dung is dried, washed and disinfected, so that only clean fibre remains.
This fibre is sorted to remove all non-dung fibres (which might have stuck to the dung that is often collected from roadsides or reserved forests).
The sorted fibre is boiled for at least four hours in a vat to ensure the fibres are clean and soft.
The manufacturing process thereafter is similar to that of handmade paper. The boiled pulp is then put through pulp beaters. Colours or dyes are added when the pulp is beaten in the beater. Then the pulp is mixed with water, and lifted up on flat sieves, to dry into reams of paper. Once the paper has dried, it is either smoothened by stones or by passing it through a calendering machine to make it smooth and usable. http://www.elephantpoopaper.com/



9.These two paintings were painted together by two famous people (though famous not as painters). Identify the painters.







Ans.: Michael Jackson and Macauley Culkin. They poainted these together at the Neverland Ranch


10. Interesting advertisement for an interesting product. Whats the product?






Ans.: Sanitizes Tape Worms to keep you slim.








6 comments:

Kaushik said...

1. April 16, 2003 - the official site of CNN mistakenly published obituaries of people including Dick Cheney, Ronald Reagan, Fidel Castro etc

2.

3. English Channel

4. List of novels whose action takes place within 24 hours

5. Aorangi Terrace, colloquially known as "Henman Hill". The terrace is named after Aorangi Park, the London New Zealand Rugby Club's grounds which were situated on the site until 1981

6. The return to the Philippines in October 1944 led by Douglas McArthur. In his speech, he will start with "I have returned" (I returned)

7. On September 3, 2007, it will be 40 years to the day since Sweden switched from driving on the left side of the road to the right side. Confusion reigning from that incident

8.

9.

10. Ad for "sanitized tapeworms"

S Kartheegeyan said...

Hi nice quiz...

Pls find my answers:

1. Preprepared spilt out obituary of Dick Cheney made out the obituary of Queen mother.
3. English Channel
4. Books / Stories of happenings in one day.
5. Aorangi Terrace / Henman Hill at Wimbledon
6. 'I have returned' leading to 'I'll be back'...? of Terminator fame...guessing wild...
7. Change from left hand to right hand driving or the other way around somewhere...
9. Paintings by a couple of elephants / chimps / whatever...
10. Tapeworms to lose weight

Regards,
Kartheegeyan S

Check out my quiz at www.quandoomniflunkusgoogle.blogspot.com

vijaynath said...

5.aarongi terrace renamed henamnn hill
6."i shall return" gen.douglas macarthur
7.dagen h in sweden switched to rt hand drive
10.tape worm

shashwat.omar said...

Harcourt Butler Technological Institute (HBTI), Kanpur is organizing its 25th annual cultural and literary fest “ODYSSEY-2010” from 12th-15th March 2010.The event will comprise of various events including "REQUIZITE",the quizzing event( General & Sports) which shall be hosted by acclaimed quiz master Mr Avinash Mudaliar.Fest shall also see the presence of JAL band.The quizzing event is on 14th march,"PRIZES WORTH THOUSANDS TO BE WON".for more details visit www.odyssey-hbti.org
contacts:
SHASHWAT KANT SINHA
+919415409290

babu said...

Hi

Waiting for the answers. please email it to baburs@gmail.com

thanks in anticipation

Varun K R said...

Beautiful set of questions...