Mar 3, 2008

Connectz

1 . Connect













Ans.: Ken Rosewall & Roger Federer have both won the Australian Open without losing a single set.

2.Connect






























Ans.: The Allahabad Constituency Seat. Amitabh Bachchan defeated Hemvati Nandan Bahuguna. After Amitabh resigned from the seat, V.P.Singh won the elections from Allahabad.

3. Connect & Put Fundaes



















Ans.: These boats (called City of Joy) are mobile hospitals run by the City of Joy Foundation in the Sunderbans (which is poorly connected and has a bad mediacal infrastructure). The royalty received from the sales of Dominique Lapierre's City of Joy funds these boats. My request to you all is to atleast purchase a copy of this book and help the underprevileged in the Sunderbans.

5. His autobiography is named "Codename God", which was a NYT bestseller. Identify Him.















Ans.: Mani Lal Bhaumik. He developed the LASIK technology. This is a class of laser that would eventually eliminate glasses or contact lenses in many cases requiring vision correction.

6. The question is not about Johnny Depp. Just tell me why do the pirates wear ear rings.


























Ans.: So as to pay for their burial.








7. Connect






























Ans.: They were all Librarians at some point of life. (They are Mao Zedong, Sahib Singh Verma, Casanova and Batgirl)



8. Connect





























Ans.: Bombay. The Port City of Tangier and Bombay were given in dowry of Catherine of Briganza to King Charles II in 1661.






9. Connect














Ans.: Anthony Gonsalves. The guy in the B&W photo is the original Anthony Gonsalves on whom LP composed the superhit song and AB enacted.

1 comment:

gajju said...

hi,

excellent connecting questions. thanx 4 dat.i m als quiz enthusiast, me studyng in XIM bhubaneswar. gud 2 knw u r als based in orissa. hope 2 meet u smeday in sme quiz.