Oct 23, 2008

Trivial Fundaez

e Click on the pics for a larger view)
1. Who is the Wicketkeeper on the Cover of this Book?






















Ans.: R.K.Narayan



2. He paints in a style is known as Abstract Impressionism. When the first time his paintings were put on auction, it had to compete with the likes of Renoir and Warhol. His paintings drew so much interest that Renoir and Warhol paintings had to be withdrawn. Who is the Painter.

























Ans.: Congo the Chimpanzee. Congo was the name of a chimpanzee who learned to paint on paper and canvas, under the aegis of zoologist, ethologist, and surrealist painter Desmond Morris. He was most productive in the late 1950s. American collector Howard Hong purchased three of Congo's works for US$26,000.


























3. Identify both the ladies.

























Ans.: Usha Uthup & Runa Laila






4. Who is He?
(Hint: A former tennis star)


























Ans.: Yannich Noah.
He has won the 1983 French Open Men's Single and was a captain of the French Davis Cup Team.

Since retiring from playing tennis, Noah has developed a career as a popular singer, performing throughout Europe. He began his music career in 1991 with the album Black or What, featuring the popular track "Saga Africa" which he made the stadium sing with his players after the famous Davis Cup final win.


Noah made music news in the summer of 1997 with a new single entitled "Aux Rêves". His adaptation of "La Marseillaise" – originally written by Rouget de Lisle in 1792 and adopted as the French national anthem – succeeded in stirring controversy. The pacifist reworking of the strongly patriotic message of "La Marseillaise" led to protests from several war veterans' associations. However, it is now largely accepted, if not loved, as is Serge Gainsbourg's own take on the anthem





5. Who said "I have been in the Who's Who and I know what's what, but this is the first time I have made it to the dictionary?


Ans.: Mae West. *Miss West exaggerated slightly: the dictionary was "A Dictionary of Army and Navy Slang."


Perhaps her most famous quote is: "Is that a gun in your pocket, or are you just glad to see me?"




6. Name the street.























Ans.: Lombard Street, San Fransisco.



7. This caricature condemns a judgement by a Judge, which said that a man may legally beat his wife, provided that he used a stick no thicker than his thumb. According to him, this was necessary for Family Correction. What phrase did this give rise to?


























Ans.: Rule of Thumb.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rule_of_thumb








8. Who is He and what is his most famous contribution?




























Ans.: He is Francisco Tárrega who composed Gran Vals which in turn became famous as the Nokia Tune.




















9. Identify the flag























Ans.: Republic of Niger





10. Connect


























Ans.:
Pic 1 is The San Francisco cable cars
Pic 2 is Mystic Seaport Museum's steamship Sabino

The San Francisco cable cars, along with Mystic Seaport Museum's steamship Sabino are the only two MOVING National Historic Landmarks of the US.



Hope you liked the questions, post your bouquets and brickbats in the comments section :)

4 comments:

madhu srinivas said...

1. rk narayan

Sayantan said...

1. b.r .ambedkar
2.jackson pollock?(but he is basically abstract expressionist)
3.usha uthhup, runa laila
4.yannick noah
5.
6.
7.rule of thumb/thumb rule
8.fransecco tarrega , somposer of "grand vals" the nokia tune
9.
10.

karthik said...

awesome questions kamal...as usual you have not disappointed with your choice of well balanced questions

malcaluffin said...

good questions Kamal...